photoshop-onder-de-knie-foto's-ordenen

Foto’s ordenen: Nooit meer zoeken naar foto’s

Een Aantal weken geleden heb ik een artikel geplaatst over het ordenen van je foto’s door middel van een mappen structuur. Dit zelfde verhaal heb ik nu ook opgenomen op een video en deze vind je hier onder:

Er zijn 3 Reacties op dit artikel

 1. Roelof zegt: (op januari 29, 2012 om 8:56 am)

  Kun je ook aangeven hoe je de foto’s benoemt? Nu hebben ze nog de naam uit de camera. Verder is het systeem zoals je hanteert wel duidelijk, maar zelf heb ik liever de diverse versies van een foto bij elkaar. Zodat ik in één oogopslag kan zien dat een foto als is bewerkt, verzonden o.i.d. Hoe doe jij dat?

  [Reply]

  Pepijn Goorden Reply:

  Hoi Roelof,
  Ik ziet het vooral aan de mappen waar ze inzitten. Maar toch voeg ik soms wat keywords toe.

  Als ik dan weer een jpg maak van de psd zet ik bijvoorbeeld “100% +USM” in de naam van het bestand (bijv. “_IMG_9732 100% +USM”) Dat betekend: -100% grote, dus niet verkleind
  – +USM, verscherpt met Unsharp Mask

  Als je het verkleind kun je ook het kleurprofiel, formaat in pixels of cm en de DPI erbij zetten.

  Soms ziet een bestand er dus zo uit:
  _IMG_983 20x30cm 300DPI CMYK +USM.jpg

  Heb je daar wat aan?
  Succes!
  Pepijn

  [Reply]

 2. joostheitbrink@gmail.com zegt: (op december 30, 2015 om 3:32 pm)

  Hoi Pepijn,

  Duidelijk allemaal. Zou je dit ook zo in Lightroom doen?
  Groet,
  Joost

  [Reply]

Interessant artikel? Plaats een reactie!

(Je e-mail adres is niet zichtbaar voor anderen)